Direct contact met een adviseur

Wanneer u meer informatie wilt over een bepaalde vakantiewoning of een bezoek afspraak wilt maken zorgt Recreatiewoningaanbod.nl ervoor dat u direct in contact komt met de eigenaar/adviseur/organisatie die de woning aanbied op onze website.  Zoekt u het vakantiehuis van uw dromen? Of  een aantrekkelijk rendement op uw investering?
Bij Recreatiewoningaanbod.nl vindt u het allemaal.

Investeren in een vakantiewoning?

Uit onderzoek van diverse reis aanbieders blijkt dat men tegenwoordig meerdere keren per jaar op vakantie gaat en dan kiest voor een kort verblijf zoals bijvoorbeeld een lang weekend of een midweek. Vakantie in eigen land is zeer populair bovendien wordt Nederland veel bezocht door Duitse toeristen. Door de lage rente standen kan het investeren in een vakantiewoning voor de verhuur een aantrekkelijk alternatief zijn voor bijvoorbeeld banksparen.

Diverse vakantiewoningen

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten vakantiewoningen op de markt beschikbaar. Van stenen woningen tot moderne, hoogwaardige chalets. Van Tiny houses tot grote groepsaccommodaties voor 12 of meer personen, u vindt het allemaal op onze website. Staat het vakantiehuis waar u naar op zoek bent niet op de website, plaats dan een gratis zoekopdracht. Wij gaan dan voor op zoek en zorgen ervoor dat u de vakantiewoning vindt die bij u past.

Veel gestelde vragen

Wanneer kan ik de vakantiewoningen bekijken?

Wij zijn 7 dagen per week beschikbaar en maken een bezoekafspraak die aansluit bij uw agenda en die van de verkopende partij.

Ben ik verplicht te verhuren?

Nee, u bepaald helemaal zelf of u de vakantiewoning wilt verhuren. Alleen wanneer u een woning koopt en kiest voor een gegarandeerd, maandelijks rendement wordt de  vakantiewoning voor u verhuurt. Maakt u geen gebruik van dit z.g.n. gegarandeerde rendement dan kunt de woning bijvoorbeeld gedeeltelijk aanbieden ter verhuur. Of alleen maar voor eigen gebruik benutten.

Mag ik permanent wonen in en vakantiewoning

Dat is afhankelijk van het park reglement en de gemeentelijke bepalingen. Veelal is wel mogelijk om het gehele jaar in de vakantiewoning te verblijven maar kan men geen z.g.n. Postadres krijgen voor de recreatiewoning. Informeer dus eerst bij het recreatiepark waar u de woning wilt kopen en desbetreffende gemeente.

kan ik een hypotheek krijgen voor een recreatiewoning?

Het is mogelijk om een hypotheek te krijgen voor een vakantiewoning, in de meeste gevallen wordt wel verwacht dat u eigen middelen inbrengt (40% koopsom). Dit is echter afhankelijk van uw situatie en wordt per bank verschillend beoordeeld.

Moet ik betalen voor begeleiding?

Nee, de verkopende partij draagt zorg voor kosten van van de werkzaamheden van de adviseur van Recreatiewoningaanbod.nl

Moet ik ook het kavel kopen?

Nee, u kunt in de meeste gevallen ook het kavel, waar de vakantiewoning op staat, huren van het resort. 

Hoe zit dat met de BTW?

Als u de vakantiewoning verhuurt en voor de fiscus als ondernemer wordt aangemerkt, wordt u geacht de omzetbelasting van 6%  over de huurprijs af te dragen aan de belastingdienst. In het geval van privé gebruik kan geen BTW worden teruggevorderd.

Als ik verhuur moet ik mij dan inschrijven bij de Kamer van Koophandel?

Nee, U kunt als particuliere eigenaar van een vakantiewoning een btw-nummer aanvragen. U wordt dan aangemerkt als een z.g.n. kleine ondernemer en kunt gebruik maken van een regeling (K.O.R) die een belastingvoordeel bied. Informeer bij uw fiscalist of onze adviseur naar deze regeling.